AMICS DE GAVÀ


AMICS DE GAVÀ

Benvinguts a la pàgina on trobareu informació abundant sobre el nostre patrimoni històric, cultural, natural i social, i podreu consultar llibres o articles sobre història o temàtica gavanenca que estan disponibles a la xarxa. Qualsevol opinió, projecte o suggeriment, serà benvingut. Esperem que la visita us sigui útil

12 desembre 2019

Presentació del llibre “La dansa popular a Gavà del segle XIX al XXI”

Avui 12 de desembre a les 19.00 h es presentarà a Gavà el nou llibre de la col·lecció La Nostra Gent, editat conjuntament per l’Associació d’Amics del Museu i el Centre d’Estudis de Gavà, amb el suport del Museu de Gavà i el Centre d’Història de la ciutat.
El llibre fa un repàs exhaustiu dels grups i activitats dansaires de Gavà des de mitjan segle XIX fins a l’actualitat. Comença parlant dels balls de plaça i societat, fent referència als balls de les societats rivals gavanenques (el cafè de la Plaça, el cafè del Centre i el Casino), la introducció i pràctica de la sardana (amb esment dels grups i entitats que l’han promogut al llarg de la història), els esbarts (des dels anys vint fins a l’actualitat), el ball de bastons, i finalment fa una anàlisi de la Tornaboda, la dansa característica, singular i típica de Gavà i Viladecans.
El llibre ha estat escrit per Raúl Puga i Josep Campmany, a partir de l’extens treball de recerca efectuat pel primer, gràcies al suport d’una ajuda de l’Institut Ramon Muntaner.