AMICS DE GAVÀ


AMICS DE GAVÀ

Benvinguts a la pàgina on trobareu informació abundant sobre el nostre patrimoni històric, cultural, natural i social, i podreu consultar llibres o articles sobre història o temàtica gavanenca que estan disponibles a la xarxa. Qualsevol opinió, projecte o suggeriment, serà benvingut. Esperem que la visita us sigui útil

6 abril 2017:

Nou llibre de l’Associació d’Amics del Museu de Gavà

El proper dissabte 22 d’abril, la vetlla de sant Jordi, presentem el nou llibre editat conjuntament per l’Associació d’Amics del Museu de Gavà i el Centre d’Estudis de Gavà. El llibre recull articles publicats per cinc autors al butlletí parroquial de sant Pere de Gavà, Diàleg: Alfons Gibert, Joan Solé Margarit, Eveli Villuendas (a títol pòstum), Montserrat Pujals i Joan Alfonso.

Són articles de caire memorialístic i retraten com era la nostra ciutat amb pinzellades dels anys trenta, quaranta, cinquanta i seixanta. Cal assenyalar que els articles transcendeixen el contingut relacionat amb l’activitat parroquial, i esbossen com era i com es vivia a la ciutat en aquella època, marcada per la guerra d’Espanya i la dura post-guerra, i com es va anar obrint a finals del període més fosc de la dictadura cap a nous aires de llibertat.

El llibre és fruit de la col·laboració entre les dues entitats, que han seleccionat i editat els continguts, i el Centre d’Història de la Ciutat de Gavà (Arxiu municipal) que ha facilitat les fotografies i imatges que profusament il·lustren el llibre.

Presentat el llibre “Diàlegs”

La vigília de Sant Jordi, i en una sala d’actes del Museu plena a vessar, avui s’ha presentat el llibre “Diàlegs”, recull de textos memorialístics publicats al llarg dels anys al butlletí parroquial de Sant Pere de Gavà, i que pel seu valor historiogràfic s’han complitat i publicat en forma de llibre. Els textos recullen aspectes del Gavà dels anys trenta, quaranta, cinquanta i seixanta, i especialment en aquestes dues dècades es destaca l’acció dels vicaris, capellans joves que servien a la parròquia i que amb el seu aire post-conciliar van convertir l’església de Sant Pere en un espai de llibertat, des d’on es van despertar interessos en l’estimació al medi ambient, iniciatives culturals diverses, i un esperit de servei ciutadà que enmig de la mediocritat franquista imperant constituïa un referent per a la joventut.

L’acte ha comptat amb la presència dels presidents del Centre d’estudis de Gavà i de l’Associació d’amics del Museu, que han editat l’obra, el rector de Sant Pere de Gavà, mossèn Xavier Ribas, i els dos autors vius que hi tenen textos, Montserrat Pujals i Joan Alfonso.

El llibre es pot adquirir a les principals llibreries de la ciutat.

Enllaç: Imatges de la presentació