AMICS DE GAVÀ


AMICS DE GAVÀ

Benvinguts a la pàgina on trobareu informació abundant sobre el nostre patrimoni històric, cultural, natural i social, i podreu consultar llibres o articles sobre història o temàtica gavanenca que estan disponibles a la xarxa. Qualsevol opinió, projecte o suggeriment, serà benvingut. Esperem que la visita us sigui útil

17 març 2016: 

El Centre d’Estudis de Gavà participa en una recerca sobre etnobotànica al Baix Llobregat

El passat 15 de març, l’Institut Ramon Muntaner va fer pública la relació provisional de projectes admesos a participar en la XI Convocatòria d’ajuts a projectes d’investigació o de difusió cultural. Entre els admesos, hi figura el presentat per l’investigador Jon Marín, que tracta sobre «El Patrimoni etnobotànic del Baix Llobregat». L’investigador, biòleg i màster en estudis ambientals i expert en sostenibilitat, lidera el projecte en col·laboració amb el Laboratori de Botànica de la Universitat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona i l’Institut Botànic de Barcelona del CSIC, i té el suport del Centre d’Estudis de Gavà.

L’etnobotànica (etno, ‘estudi de les persones’, i botànica, ‘estudi de les plantes’) és l’estudi de les relacions entre plantes i la gent (l’ésser humà), incloent-hi les seves aplicacions i usos tradicionals, per a, d’aquesta forma, determinar el seu valor cultural o científic. La diferència entre etnofarmacologia, és que aquesta tracta sobre l’ús i els efectes de les plantes medicinals i l’etnobotànica defineix el rol de les plantes en les societats humanes i inclou l’ús de plantes per a construir eines, paper, roba, rituals, vida social, música i menjar, com la medicina. Ara per ara, els estudis inclouen botànica econòmica, agricultura sostenible i ètica.